LONDON 2017

Äntligen lite Londonbilder! Efter att jag och Tony skrivit våra sista tenter den 15 december satte vi oss på tåget mot Vanda, och nästa morgon lyfte planet 07.30 mot London. Varken jag eller Tony hade varit till London tidigare så jag var liiiite nervös över hur vi skulle klara oss i miljonstaden, men vetni... vi var så duktiga! Hittade varenda metrostation, hoppade på rätt tåg och gick inte vilse en enda gång. 
 
VÄDRET 
 
Man kan lätt påstå att vädret var på vår sida. Hade förberett mig på regninga London men första dagen brände Tony sitt ansikte då solen sken som bara vad! Amazing! Några regnskurar fick vi dock under helgen, men det hör väl till det engelska klimatet. Det snöfria London bidrog dock inte til någon vidare julkänsla men Oxford Street och Piccadilly Circus var fullpyntad med juldekorationer, så jag klagar inte. 
 
 
NATURAL HISTORY MUSEUM & SCIENCE MUSEUM
 
För studerande, som inte har sådär massvis med extra pegar, är det naturhistoriska och det vetenskapliga museerna i London guldvärda. Helt gratis inträde (frivillig donation men, men...) och superintressanta utställningar. Omöjligt att fånga storleken på dinosaurierna eller djurskeletten med telefonkamera. Så rekommenderar att se dessa skelett med egna ögon. Museerna låg precis brevid varandra och utanför fanns det skrindskobanor och karuseller, nåt för alla! 
 
 
MADAME TOUSSAUDS 
 
Helt klart resans höjdpunkt. Hade en bild av att vaxmuseet skulle vara en överhypead turistattraktion som slukar ens pengar, men nee så fel jag hade. Vaxmuseet var mycket mer än en promenad från sal till sal, utan museet var uppbyggd kring olika teman med interaktiva moment, 4D teater och en åktur i en karuselltaxi(?). Hett tips är att komma direkt Madame Toussauds öppnar för att undivika långa köer. Halva glädjen är ju att fota och beundra vaxdockorna, och att stå och köa inne i vaxmuseet skulle ha varit mindre kul eftersom salarna trots allt inte är så stora. 
 
MATEN
 
Nej, nej och nej säger jag på denna punkt. Jag var otroligt besviken på den mat vi åt (maten skulle säkert ha smakat bättre på en dyrare restaurang, men vår budget var inte den största så vi försökte hitta ställen som inte var av den dyraste sorten). Eglish Breakfast var dock inte så hemsk som man kunde tro, även om jag inte vill ha korv och bönor (i sockerlag) till frukost. Ett stort plus får dock min första Cinnabun, resans höjdpunkt i matväg hehe!
 
 
SHOPPING
 
Vanligtvis har jag inge problem med stora folkmassor men Londons shoppinggata Oxford Street var nog nåt helt annat... Det var folk överallt och till vissa butiker måste man köa. Gick in i nån affär här och där (Primark was a big mistake, närmare 35 grader varm och så mycket folk så man knappt slapp ut då man en gång kommit in). Största orsaken till dessa folkmassor var dock faktumet att det var sista helg innan jul = alla är ute och julhandlar. Köpte inte heller en endaste pryl hem, vilket kändes helt skönt. 
 
 
ANDRA INSIKTER
 
Häftiga trafikljus (bild 1 google). Läste senare att den gröna gubben bytts ut innan London Pride! Yay!
→ Vänstertrafik. Oh god vad vi kämpade, men vid varje övergångsställe kollade vi ändå åt fel håll! 
→ Små kiosker och affärer in i London säljer inga kvinnliga hygienprodukter. Eller fanns de undangömda bakom disken? Jag blev iallafall inte klok på detta. Var köper folk i London sina taponger?
→ Positivt överraskad över hur lite folk det var på gatorna (förutom shoppingatan), inge trängsel nånstans.
→ Tycker att jag och Tony utgör ett suveränt reseteam, allt gick så galant! 
 

Kommentera här: